Advies & onderzoek

Werken aan vraagstukken in het publieke domein, gespecialiseerd in Zorg en Sociale zekerheid. BS&F adviseert de landelijke en lokale overheid over beleid en uitvoering. Wij ondersteunen bij beleidskeuzes omtrent gemeentelijk armoedebeleid. Wij leggen daarbij de verbinding met andere beleidsterreinen zoals bijvoorbeeld Wmo. Met de Participatiewet hebben gemeenten taken erbij gekregen op het gebied van re-integratie, waaronder het ondersteunen en duurzaam begeleiden naar de arbeidsmarkt van doelgroepen met een arbeidsbeperking. Meer en duurzame arbeidsparticipatie van mensen met een psychische aandoening leidt voor gemeenten tot een besparing van uitkeringslasten en voor zorgverzekeraars tot minder zorgkosten. Een win-win situatie, waarbij samenwerking tussen gemeente en zorgverzekeraar randvoorwaardelijk is.

Meer weten: Maarten Werksma

Zie hieronder een selectie van een aantal adviestrajecten uitgevoerd door BS&F.

Toolkit GGZ

Voor het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft BS&F in samenwerking met adviesbureau Rebel een toolkit ontwikkelt met betrekking tot samenwerking zorgverzekeraars en gemeenten op het gebied van mensen met GGZ problematiek en de activering richting werk.

Lees meer

Strategische samenwerking gemeente Amsterdam en Zilveren Kruis

BS&F is gevraagd om de gemeente Amsterdam en Zilveren Kruis te begeleiden bij het maken van een programmaplan voor de strategische samenwerking tussen deze beide partijen op het gebied van de doelgroep: inwoners in de gemeente Amsterdam met een gemeentepolis.

Lees meer

Regiosecretaris Menzis-samen 14

Menzis-samen 14 is de samenwerking tussen zorgverzekeraar en zorgkantoor Menzis, de GGD Twente en de 14 Twentse gemeenten (Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Hellendoorn, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden)

Lees meer

Regiosecretaris 10 Haagse gemeenten (H10)

BS&F heeft de 10 Haagse gemeenten (Den Haag, Delft, Midden-Delfland, Lansingerland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer) geholpen bij het maken van werkafspraken met de vier grote zorgverzekeraars (DSW, VGZ, Zorg en Zekerheid en Menzis) bij het uitvoeren van thema’s op het snijvlak Wmo en Zvw

Lees meer