Vanaf 1 december 2020 geldt in Nederland een mondkapjesplicht. Waar sommigen er thuis al tientallen hebben liggen, is de aanschaf van mondkapjes niet voor iedereen even vanzelfsprekend. Daarom deelt Gezondverzekerd.nl 200.000 gratis mondkapjes uit aan kwetsbare burgers via gemeenten. De pakketjes met mondkapjes zijn daarnaast voorzien van informatie over de Gemeentepolis.

“Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich in deze tijd kan beschermen tegen Corona”, vertelt Niek Wezenberg, sales- en marketingmanager bij BS&F (Gezondverzekerd.nl). Voor elke gemeente zijn er ongeveer 5000 mondkapjes beschikbaar gesteld. Deze worden in de gemeente uitgedeeld bij bijvoorbeeld voedselbanken.

Mondkapjes en informatie

Het jaar 2020 is voor veel Nederlanders een bewogen jaar geweest. Mensen die eerder goed konden rondkomen, zijn misschien wel in de financiële problemen geraakt door de komst van de pandemie. Ook voor mensen die al krap bij kas zaten is het een lastige tijd. Om deze mensen te ondersteunen deelt Gezondverzekerd.nl niet alleen gratis mondkapjes uit, maar voorziet het platform ook in informatie over de Gemeentepolis.

“We zitten nu in de overstapperiode voor zorgverzekeringen. Er zijn veel mensen die in aanmerking komen voor een Gemeentepolis, maar dat nog niet weten”, legt Niek Wezenberg van BS&F uit. In Nederland zijn er ongeveer 3 tot 4 miljoen mensen die een aanvraag mogen indienen voor deze collectieve zorgverzekering.

De Gemeentepolis

De Gemeentepolis is dus een collectieve zorgverzekering, die vanuit de gemeente wordt aangeboden. Deze zorgverzekering is bedoeld voor mensen met een laag inkomen en mensen met een chronische ziekte of beperking. De uitgebreide polis is goedkoper, doordat de gemeente meebetaalt aan de premie. Ook de zorgverzekeraar biedt vaak een korting op de premie.

Zo kunnen mensen met een relatief laag inkomen zich toch uitgebreid verzekeren. Daarnaast wordt vaak het eigen risico meeverzekerd, waardoor deze mensen niet te maken krijgen met onverwachte hoge rekeningen. Op de website www.gezondverzekerd.nl kan iemand een keuzehulp invullen om te kijken of hij of zij in aanmerking komen voor een Gemeentepolis. Als dat zo is, kan deze direct worden afgesloten.

Houd mij op de hoogte van nieuwe artikelen

Meld je direct aan.


Meer nieuws

Vragen over een nieuwsitem?