Kennisbank

Energie

Our consultation is always in sync with your strategy

Op deze pagina vind je informatie over de nieuwste ontwikkelingen. Daarnaast staat de kennisbank vol met teksten, documenten en beelden om te gebruiken in de communicatie vanuit de gemeente.

Energie2024-04-08T13:27:59+00:00

Wetswijziging

Een nieuwe wet op 1 juni 2023 zorgt voor overstapboetes die flink gaan stijgen. Hierdoor komen er wel weer langer lopende vaste contracten (2-5 jaar) met lagere tarieven op de markt.

Keuzehulp Energie

Gebruik de keuzehulp als handvat in een adviesgesprek met inwoners. De keuzehulp is een dynamisch online formulier. De tarieven hierin worden elke twee weken geüpdatet. Printen van de keuzehulp is dus niet wenselijk en raden wij af!

Best practices

Wij zien in onze samenwerking met meer dan 300 gemeenten welke communicatiemiddelen het meest effectief zijn. Dit geldt voor Energie, maar ook voor onze overige thema’s. Wij geven jou een overzicht van succesvolle communicatiemiddelen.

Algemeen

Wat is belangrijk in communicatie uitingen?

Gemeente communicatie

Welke communicatiemiddelen werken nou echt?

Ondersteuning BS&F

Waarin kan BS&F de gemeente ondersteunen?

Teksten om te gebruiken

Kopieer en plak onderstaande teksten direct voor eigen communicatie. Denk hierbij aan een brief, flyer of een website(deel). De informatie is gericht op de kwetsbare inwoners.

Algemeen

Energie via de gemeente2023-10-12T08:11:54+00:00

Als gemeente [gemeentenaam] hebben wij besloten om jouw als inwoner te helpen aan een goed energiecontract. Samen met Gezondverzekerd.nl bieden we vanuit de gemeente energiecontracten aan met unieke voordelen. Met energie via de gemeente ben jij zeker dat je:

 • Geen borg betaald.
 • Altijd wordt geaccepteerd.
 • Beste tarief per aanbieder krijgt.
 • Opzeggen gratis is.

[Bekijk alle voordelen en het energie aanbod] *Knop naar Gezondverzekerd.nl/energie*

Als gemeente vinden we het belangrijk dat je goed en eerlijk advies krijgt over je energiecontract. Via Gezondverzekerd.nl staan er kosteloos energiecoaches voor je klaar. Neem contact op om samen te kijken of jij een goed energiecontract hebt of dat jij kan besparen door over te stappen. Ga naar www.gezondverzekerd.nl/energie of neem direct contact op via het telefoonnummer 085 303 5389.

Samenwerking met Gezondverzekerd.nl2023-04-25T13:44:28+00:00

Als gemeente werken we samen Gezondverzekerd.nl. Het energie aanbod van onze gemeente is via deze website te bekijken. Hulp nodig? Via de website krijg jij persoonlijk advies. Wanneer het nodig is kun je overstappen van energiecontract. Als gemeente is ons doel jou te helpen bij het kiezen van een goed energiecontract.

Voordelen Energie2023-10-12T08:12:50+00:00

Als gemeente [gemeentenaam] helpen wij je aan een goed energiecontract. Samen met Gezondverzekerd.nl bieden we energiecontracten aan met unieke voordelen. Met energie via de gemeente ben jij zeker van:

 • Beste tarief per aanbieder.
 • Geen addertjes onder het gras.
 • Geen borg en altijd geaccepteerd.
 • Persoonlijke begeleiding naar de juiste keuze.
 • Opzegservice inclusief.
 • Verlenging tegen goedkoopste tarief.
 • Spreekuren in je gemeente.
 • Speciale afspraken.

[Bekijk het energie aanbod] *Knop naar Gezondverzekerd.nl/energie*

Aanbod

Wat is er anders bij energiemaatschappijen via Gezondverzekerd.nl?2023-07-13T11:23:38+00:00

Er zijn minder energieleveranciers dan bij andere vergelijkingssites. Dit komt omdat wij als gemeente en Gezondverzekerd.nl streng selecteren door speciale afspraken te maken. Pas wanneer de leveranciers aan onze kwaliteitsvoorwaarden voldoen mogen ze meedoen. De speciale afspraken die we met de energieleveranciers gemaakt hebben gelden alleen voor Gezondverzekerd.nl omdat wij werken voor jouw gemeente. Dit betekent dat je niet van deze speciale voorwaarden gebruik kunt maken wanneer je een contract met deze leverancier rechtstreeks sluit of via een andere vergelijkingssite. Zo ben jij zeker dat je bijvoorbeeld:

 • Geen borg betaalt.
 • Altijd wordt geaccepteerd.
 • Het beste tarief per aanbieder krijgt.
 • Opzeggen gratis is.
Vast of variabel contract?2023-10-12T08:13:14+00:00

Moet je kiezen voor een vast of variabel contract? Dit hangt af van jouw situatie en wensen. Elk contract heeft voor- en nadelen. Bij een variabel contract kan het tarief tussentijds verhoogd of verlaagd worden. Bij een vast contract heb je de zekerheid dat tarieven niet wijzigen. Kies voor een gratis adviesgesprek met een energiecoach via www.gezondverzekerd.nl/energie. Na het kiezen van de gemeente kun je via de webchat of het telefoonnummer advies vragen. Je kan ook altijd bellen naar 085 303 5389.

Energie advies

Kan ik geholpen worden?2023-10-12T08:11:05+00:00

Als gemeente vinden we het belangrijk dat je goed en eerlijk advies krijgt bij je energiekosten. Via Gezondverzekerd.nl Energie staan er kosteloos energiecoaches voor je klaar. Neem contact op om samen te kijken of jij een goed energiecontract hebt. Ga naar www.gezondverzekerd.nl/energie of neem direct contact op via het nummer 085 303 5389.

Documenten

Hier hebben wij een aantal kant-en-klare brieven klaargezet om in te zetten voor zowel de interne als de externe communicatie. Het betreft stukken om Energie te introduceren. Daarnaast zijn het uitnodigingbrieven en redationele stukken.

Beelden

Afbeeldingen voor website of socialmediakanalen

Socialmediabericht GV Energie

Meld je aan voor de energiemarkt update

 • Bijgepraat over ontwikkelingen in de energiemarkt.

 • Updates over het energie aanbod via de gemeente.

 • Lees over ervaringen van andere professionals.