BS&F zet zich al jaren in voor mensen in een kwetsbare positie met een laag inkomen en helpt gemeenten om deze kwetsbare inwoners fysiek, mentaal en financieel gezond(er) te maken. Zo kunnen deze inwoners via Gezondverzekerd.nl de Gemeentepolis, een collectieve zorgverzekering van de gemeente, afsluiten. Om hen ook op andere fronten te ondersteunen, breidt BS&F haar dienstverlening uit met een goedkoop energieaanbod. De eerste gemeenten bieden dit vanaf nu aan hun inwoners aan.  

En dat is geen overbodige luxe. Vanaf 1 juli 2021 zijn de energieprijzen namelijk weer gestegen. Na een historisch dieptepunt in de coronacrisis lopen de energiekosten nu weer op. Een goed moment dus om over te stappen op goedkopere energie.

Goedkope energie

Na een uitvraag door BS&F hebben 35 gemeenten direct aangegeven interesse te hebben in deze dienstverlening en binnen een paar weken zijn de eersten hierop aangesloten. Zo ondersteunen gemeenten hun meest kwetsbare inwoners nu ook op het gebied van energiekosten.

Ongeveer 650.000 Nederlandse huishoudens hebben namelijk in meer of mindere mate te maken met energiearmoede. Zij kunnen hun energierekening niet of nauwelijks betalen, zitten soms in de kou of moeten het douchen tot een minimum beperken. Voor kwetsbare inwoners is het vaak lastig om in aanmerking te komen voor een voordelig energiecontract.

Omdat Gezondverzekerd.nl afspraken heeft gemaakt met geselecteerde energiemaatschappijen is goedkope energie nu ook bereikbaar voor kwetsbare inwoners. Op Gezondverzekerd.nl worden inwoners op basis van hun huidige energiegebruik geadviseerd over het best passende energiecontract, waarmee ze duurzaam en verantwoord kunnen besparen op hun maandelijkse energiekosten. Gezondverzekerd.nl biedt ze de goedkoopste tarieven per aanbieder. Als inwoners via Gezondverzekerd.nl een energiecontract afsluiten, betalen ze daarnaast geen borg en worden ze altijd direct geaccepteerd. Ook kunnen gemeenten spreekuren beschikbaar stellen voor vragen en advies.

Houd mij op de hoogte van nieuwe artikelen

Meld je direct aan.


Vragen over een nieuwsitem?