Sinds 1 januari 2021 kunnen inwoners met een laag inkomen van de gemeente Lochem een Gemeentepolis afsluiten bij Aevitae. Deze zorgverzekeraar biedt in samenwerking met de gemeente een collectieve zorgverzekering aan via Gezondverzekerd.nl. Eind vorig jaar konden alle inwoners de overstap naar Aevitae maken. Hoe is deze eerste overstapperiode verlopen?

Met een percentage van 85% van de verzekerden die zijn overgestapt, mogen we spreken van een succesvolle overstapperiode. “Naast de huidige deelnemers aan de Gemeentepolis hebben we ook nieuwe deelnemers mogen verwelkomen”, vertelt Jeroen Meerwijk, beleidsadviseur Participatie bij de gemeente Lochem. “Aan het eind van het jaar voeren we opnieuw campagne om ook de resterende 15% te laten overstappen.”

Nieuwe stappen
“Aevitae biedt nu alleen in de gemeente Lochem een Gemeentepolis aan”, licht Geert van Kruistum, commercieel directeur bij Aevitae, toe. “Maar komend jaar willen we in meer gemeenten een Gemeentepolis aanbieden.” Ook zet BS&F samen met deze zorgverzekeraar en de gemeente Lochem de volgende stap op het gebied van schuldpreventie en gezondheidsbevordering. Daarnaast heeft Aevitae zich aangesloten bij de Preventiecoalitie Schuldenaanpak en Gezondheid. “Wij willen hierin echt onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen. We hopen dat we van meerwaarde kunnen zijn voor Lochem en andere gemeenten”, aldus Van Kruistum.

Houd mij op de hoogte van nieuwe artikelen

Meld je direct aan.


Vragen over een nieuwsitem?