BS&F & Buddy Payment organiseren gratis ondersteuning bij geldzaken voor 10.000 Nederlanders

De Buddy app als onderdeel van www.gezondverzekerd.nl zal bijdragen aan het vergroten van de bestaanszekerheid voor circa 2 miljoen kwetsbare Nederlanders.

ROTTERDAM/ZWOLLE – Nederlanders zien stroom, gas en voedsel flink duurder worden waardoor meer mensen de vaste lasten niet kunnen betalen. Gemeenten zetten vol in op ondersteuning en tegemoetkoming maar het bereiken van deze inwonersgroep blijft een grote uitdaging. Fintech startup Buddy Payment slaat daarom nu de handen ineen met BS&F om dit jaar ten minste 10.000 inwoners te bereiken voor gratis ondersteuning bij hun geldzaken.

De Buddy app

De Buddy app is gekoppeld met de bankrekening van een inwoner en zet automatisch de vaste lasten apart zodat gebruikers niet teveel uitgeven. De Buddy app wordt al door veel gemeenten ingezet om inwoners te ondersteunen met hun geldzaken. Gebruikers betalen hun vaste lasten beter en houden meer geld over. Camiel Kuiper, Directeur van Buddy Payment, is enthousiast over de samenwerking ‘’Er staat een technisch goedwerkend product dat voldoet aan de hoogste standaarden maar het blijft een uitdaging om inwoners met geldzorgen te bereiken. Met BS&F kunnen we deze schaalsprong wel gaan maken’’.

Gezondverzekerd.nl

BS&F ondersteunt via Gezondverzekerd.nl meer dan 300 gemeenten om kwetsbare inwoners fysiek, mentaal en financieel gezond te houden. De inwoners van deze gemeenten ontvangen goede en betaalbare zorg via de Gemeentepolis. Daarnaast biedt BS&F een Stadspas aan met andere gemeentelijke regelingen waar meer dan 500.000 kwetsbare inwoners (financieel) mee geholpen worden. ‘’Door de Buddy App toe te voegen aan ons productportfolio kunnen kwetsbare inwoners straks ook kiezen voor ondersteuning bij hun geldzaken. We creëren hiermee een totaaloplossing om echt het verschil te kunnen maken op het gebied van bestaanszekerheid.’’ – aldus Maarten Werksma, Directeur van BS&F.

Hoe werkt de Buddy app voor gemeenten

De Buddy app wordt geïmplementeerd als het 4e thema ‘Jouw geldzaken’ binnen de bestaande dienstverlening van Gezondverzekerd.nl. Aan inwoners die via Gezondverzekerd.nl een aanvraag voor de eenmalige energietoeslag doen, wordt de app aangeboden. Zo krijgen ze niet alleen direct een financiële compensatie voor de gestegen energiekosten, maar ook blijvende ondersteuning bij hun geldzaken. Daarnaast kunnen inwoners die een Gemeentepolis, energiecontract of Stadspas aanvragen, hier gebruik van maken. Gemeenten kunnen er daarnaast ook voor kiezen om deze app in te zetten binnen schuldhulpverlening of budgetcoaching.

Gratis 10.000 apps via Gezondverzekerd.nl

Om de samenwerking een vliegende start te geven investeren beide partijen in 10.000 Buddy app licenties die dit jaar gratis worden aangeboden. Hierdoor kunnen inwoners – onafhankelijk van de gemeente waar ze wonen – de app kosteloos in gebruik nemen. Er zijn in Nederland circa 2 miljoen huishoudens met een laag inkomen. Met deze totaaloplossing verwachten de partijen hun gezamenlijke bereik in samenwerking met gemeenten verder te kunnen vergroten.

Martin Stempher, Manager Schuldhulpverlening in Alkmaar, ziet nieuwe mogelijkheden door de samenwerking van de partijen ‘’De Buddy app kan een groot verschil maken voor mensen met geldzorgen, met de samenwerking tussen Buddy en BS&F kunnen we de Buddy App bijvoorbeeld ook onderdeel gaan maken van de Stadspas in Alkmaar.’’

Houd mij op de hoogte van nieuwe artikelen

Meld je direct aan.


Vragen over een nieuwsitem?