Kwetsbare inwoners hebben vaak recht op allerlei tegemoetkomingen vanuit de overheid. Het is echter lang niet altijd duidelijk hoe ze deze kunnen aanvragen. Om hier meer overzicht in aan te brengen zijn het Nibud en BS&F gaan samenwerken.

1. Het Nibud

Het Nibud is hét kenniscentrum op het gebied van de Nederlandse huishoudportemonnee en vindt het belangrijk dat financiële problemen worden voorkomen. De samenwerking betekent een mooie stap in de verbreding van de dienstverlening op Gezondverzekerd.nl. Hierdoor is nu binnen het nieuwe onderdeel Jouw tegemoetkomingen een tool opgenomen van het Nibud, waarmee de doelgroep eenvoudig inzicht krijgt in de verschillende tegemoetkomingen die vanuit de Rijksoverheid beschikbaar zijn.

2. De tool

In de tool worden gegevens ingevoerd zoals het inkomen en de gezinssituatie. Op basis hiervan wordt het resultaat gepresenteerd, zodat inzicht ontstaat in de verschillende regelingen waarop een inwoner mogelijk recht heeft. Dit resultaat kan per e-mail worden verzonden. Dat is de eerste stap. Maar weten is nog geen doen, dus vervolgens is het belangrijk dat het recht ook daadwerkelijk wordt verzilverd. Daarom hebben we een doorverwijzing opgenomen op Gezondverzekerd.nl. Hier benoemen gemeenten de beschikbare lokale loketten voor hulp bij aanvraag en aangifte.

De volgende regelingen zijn in de tool opgenomen:

  • Toeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en kindgebonden budget
  • Kinderbijslag
  • Tegemoetkoming arbeidsongeschikten
  • Heffingskortingen (inkomstenbelasting): algemene heffingskorting, arbeidskorting, ouderenkorting, alleenstaande ouderenkorting, combinatiekorting en jonggehandicaptenkorting.

De tool is nu beschikbaar.

3. Jouw tegemoetkomingen

Benieuwd? Het onderdeel Jouw tegemoetkomingen is te benaderen via deze link.

PS Volg je ons al op LinkedIn? Ook daar posten we regelmatig relevante informatie.

Houd mij op de hoogte van nieuwe artikelen

Meld je direct aan.


Vragen over een nieuwsitem?