Paspartous en BS&F bundelen krachten om dienstverlening stadspassen te optimaliseren

Intensivering van de samenwerking leidt tot een verrijking van het aanbod op stadspassen en verhoging van participatie aan gemeentelijke regelingen door kwetsbare inwoners.

Vanaf januari 2023 gaan Paspartous en BS&F samen verder. Paspartous adviseert en faciliteert gemeenten op het gebied van stadspassen en is expert op het gebied van het aanbod verzorgen voor gemeentelijke regelingen. Dit doen zij door afspraken te maken met landelijke en lokale partijen zoals verenigingen, ondernemers, pretparken en culturele organisaties. Daarnaast ondersteunt Paspartous gemeenten met inwonercommunicatie ter bevordering van het gebruik van en deelname aan de stadspas. Voorbeelden hiervan zijn: de Stadspas Amsterdam, Rotterdampas, U-Pas (regio Utrecht), Dordtpas en Gelrepas (regio Arnhem).

Het helpen van gemeenten om kwetsbare inwoners fysiek, mentaal en financieel gezond te houden is waar BS&F voor staat. BS&F realiseert dit voor 315 gemeenten via Gezondverzekerd.nl binnen de thema’s Passende zorg, Goedkope energie, Jouw tegemoetkomingen en Jouw geldzaken. Bij bovenstaande gemeenten is er al sprake van een samenwerking tussen BS&F en Paspartous rondom het uitvoeren van de stadspas. Door het samengaan van beide organisaties wordt de dienstverlening van Paspartous ook beschikbaar voor alle andere gemeenten die BS&F bedient.

‘’Op verschillende fronten vullen de dienstverlening van Paspartous en BS&F elkaar aan. Door de expertise van Paspartous wordt de dienstverlening van het aanbodmanagement en deelnamebevordering binnen onze huidige stadspassen sterk verbeterd. In combinatie met Gezondverzekerd.nl als platform voor zorgverzekeringen, energie, tegemoetkomingen en geldzaken, zorgt dit voor een betere en bredere toegang tot regelingen voor kwetsbare inwoners.’’ aldus Marije Gravemaker, directeur van BS&F.

Erik Reitsma, directeur van Paspartous, gaf 16 jaar leiding aan de Rotterdampas. Met ruim 200.000 pashouders de grootste en meest vooraanstaande stadspas van Nederland. Als lid van het managementteam van BS&F wordt Erik Reitsma binnen BS&F verantwoordelijk voor het aanbodmanagement en productontwikkeling van de stadspas.

’’De samenwerking tussen Paspartous en BS&F zal voor gemeenten leiden tot een verbreding van onze dienstverlening’’ aldus Erik Reitsma.

 

Houd mij op de hoogte van nieuwe artikelen

Meld je direct aan.


Vragen over een nieuwsitem?